Sobre mí

21 dic 2014

VINO TINTO CRUDIVEGANO


Los dulces Navideños ya tenéis seguramente preparados, la cena deliciosa de Noche Buena también. Ahora con qué brindamos en Navidad? Os traigo una inspiración del vino tinto crudivegano: sin alcohol pero lleno de sabor y energía.

Este vino sorprendentemente no lleva uva, el color rojo le proporciona aquí la granada. Tenía una pieza traída directamente del mercado de Estambul - si un día os vaís a Turquía - probad seguro las granadas de allí. Y sí, también los limones! Los limones como en Turquía no he visto en ninguna parte. Os sorprenderá su aroma muy fresco y de verdad gran contenido de agua. :) Bueno eso era un pequeño desvío viajero, volvamos a nuestra bebida deliciosa:

Utensilios: extractor de zumos / jugos, exprimidor de cítricos, colador

Ingredientes:
1 granada
1-2 limones
1 pomelo
mandarinas
jengibre fresco
1 hoja de menta - propociona un toque dulce

Procedimiento:
1. Extraemos el jugo de la granada. Vertemos el jugo obtenido en una jarra grande.
2. Añadimos jengibre rallado y hojas de menta - para que comiencen a desprender su aroma y sabor.
3. Agregamos el jugo de los cítricos exprimidos.
4. Podemos dejar a reposar un rato para que el jengibre y la menta potencionen aún más su sabor. Antes de servir pasamos el vino por un colador.

Qué disfrutéis este elixir divino y felices fiestas!

----------------------------------------------

RAW VÍNO


Cukrawí už máte určitě připravené, slavnoství tabuli vymyšlenou. Teď ještě čím si na Vánoce připít? Přináším inspiraci na červené raw víno: bez alkoholu, zato plné chuti a energie.

Překvapivě neobsahuje ani hrozny. No toto? :) Rudou barvu zde zajišťuje granátové jablko. Měla jsem dovezené přímo z Istanbulské tržnice - jestli někdy budete mít cestu do Turecka, tak určitě ochutnejte místní granátová jabka. Jo a ještě citrony! Za ty se přimlouvám dvakrát. Takový citrony, jako pěstují v Turecku jsem ještě nikde jinde neviděla. Překvapí vás jejich výrazná čerstvá vůně a opravdu vysoký podíl vody. :) Tak to byla malá cestovatelská odbočka, vraťme se k našemu lahodnému moku:

Kuchyňské náčiní: pákový nebo šnekový odšťavňovač, lis na citrusy, cedník nebo sítko

Ingredience:
granátové jablko
1-2 citrony
1 grapefruit

mandarinky
čerstvý zázvor - dodá grády :)
snítka čerstvé máty - nápoj krásně dosladí

Postup:

1. Odšťavíme granátové jablko. (Buď na šnekovém odšťavňovači i se semínkama, nebo na pákovém odšťavňovači - vyjde čistá štáva a zbytek jadérek se může prolisovat přes sítko třeba pomocí lžičky nebo násadky od hmoždíře. Jednou mě napadlo využít i elektrický lis na citrusy, ale výsledná šťáva se nedala pít, protože přístroj slisoval i hořkou bílou slupku.) Získanou šťávu přelejeme do větší nádoby.
2. Přidáme nastrouhaný zázvor a lísky máty, aby se mohly začít louhovat.
3. Přilijeme šťávu z vymačkaných citrusů.
4. Můžeme nechat ještě chvíli louhovat zázvor a mátu. Před podáváním přecedíme.

Vychutnejte si tento božský elixír a krásné sváteční dny!


No hay comentarios:

Publicar un comentario