Sobre mí

17 oct 2014

CHAMPIÑONES RELLENOS CRUDIVEGANOS

Utensilios: procesadora de alimentos

Ingredientes

Champiñones pelados - cantidad al gusto


RELLENO:
1 zanahoría
3 champiñones pelados
1 pimiento rojo
1 aguacate
1 diente de ajo
hierbas frescas - yo utilicé eneldo
cúrcuma fresca
pimienta cayena fresca / chilli
especias al gusto - p. ej. comino, curry


Preparación
1. Limpiar los champiñones - separar el sombrero del tallo. Los tallos se pueden aprovechar para hacer el relleno. Los sombreritos guardamos.

2. En la procesadora de alimentos procesar/triturar pulseando todos los ingredientes de relleno hasta obtener una salsa cremosa con trocitos.
3. Rellenamos los sombreros de champiñones.

Nota: Si los champiñones no son vuestro ingrediente favorito, podéis rellenar p. ej.: tomates, calabacines o preparar unos tacos crudos de hojas verdes.. - en todos casos queda delicioso!

Buen provecho!

-------------------------------

RAW PLNĚNÉ ŽAMPINY

Kuchyňské náčiní: food procesor

Ingredience: 

Oloupané žampiony - libovolné množství 

NÁPLŇ:
1 mrkev
3 žampiony (nebo jen nožky)
1 červená paprika
1 avokádo
1 stroužek česneku
(čerstvý hrášek / kukuřice)
čerstvé bylinky - já jsem použila kopr
čerstvá kurkuma
čerstvý kajenský pepř / chilli
další koření dle chuti - např. kmín, kari
,...

Příprava
1. Očistíme a oloupeme žampiony - oddělíme nožičky od kloboučků. Jsou-li (žampionové) nožky ok, můžeme je také zpracovat do náplně. Kloboučky dáme stranou.

2. Ve food procesoru zpracujeme pulzováním (krátkým mixováním s pauzama) všechny ingredience až do konzistence krémové pasty s viditelnými kousíčky.

3. Naplníme kloboučky.

Tip: Pokud žampiony zrovna nepatří mezi vaši nejoblíbenější surovinu, tak si můžete naplnit třeba rajčata, cukety / cuketové plátky nebo si připravit závitky ze salátu atd. - nabízí se tolik možností a úspěch máte vždy zaručen! Tak s chutí experimentujte! ;)

Dobrou chuť!

No hay comentarios:

Publicar un comentario