Sobre mí

25 sept 2014

BOLITAS VERDES RELLENAS CON QUESO DE ALMENDRAS

o sea cuando se unen dos recetas favoritas en una delicia....



Utensilios: procesadora de alimentos, batidora (p.ej.: Vitamix)

Bolitas:
un puño de nueces macadamia
piel de calabacín / pepino
1-2 dientes de ajo
sal
cúrcuma fresca
(un poco de chili)

Preparación: Procesar todos los ingredientes en la procesadora de alimentos hasta conseguir la estructura deseada.

Y si queréis unas bolitas con sorpresa dentro, podéis crear el relleno de quesito de almendras. Es muy sabroso, ligero y huele fantásticamente!

Relleno - queso de almendras:
pulpa de leche de almedras bien exprimida
1 diente de ajo
un poco de pimiento cayena o chili fresco
sal
(pimiento rojo)
(tomate seco - remojado)
(hierbas frescas al gusto)
(aceitunas crudas ecológicas)

Preparación: Exprimimos bien la pulpa que nos quedó al preparar la leche de almendras hasta que quede bien seca. Picamos finito el resto de los ingredientes (el ajo lo trituramos con cuchillo o con el triturador de ajo) y mezclamos con la pulpa. El resultado será un paté untable sabroso.

Sorprended a vosotros y a vuestros cercanos con el arte de no cocinar! Es tan fácil y para chuparse los dedos hasta en los pies!


queso de almendras - mandlový sýr


---------------------------------------------------------------------------

ZELENÉ KULIČKY PLNĚNÉ MANDLOVÝM SÝREM

aneb když se spojí dvě lahůdky v jednu ...

Kuchyňské náčiní: food processor, mixér

Kuličky: 

hrst makadamiových ořechů
šlupky z cukety / okurky
1-2 stroužky česneku
sůl
(čerstvé bylinky - bazalka, pažitka,..)
(čerstvá kurkuma)
(kousek čerstvého kayenského pepře)

Všechny ingredience zpracujeme ve food procesoru. Vznikne nám sypká směs s jemnou strukturou. Dá se použít jen tak jako ozdoba hotových pokrmů a nebo, což jsem udělala já v tomto případě - po malých porcí nabírat do dlaní, vyždímat přebytečnou vodu a vytvořit rukama kuličky.

Kdo chce mít kuličky s překvapením tak může vytvořit náplň z oříškového/semínkového sýra. Já jsem měla po ruce mandlový sýr - je jemňoučký, lehký a voní neodolatelně:

Náplň - mandlový sýr:
mandlová dužnina, co zbyla po výrobě mandlového mléka
1 stroužek česneku
kousek čerstvého čili nebo kayenského pepře
sůl
(maličká cibule)
(červená paprika)
(sušená rajčata - namočená)
(čerstvé bylinky)
(olivy)

Dužninu dobře přecedíme, aby byla co nejvíce suchá. Nakrájíme všechny ingredience najemno (česnek utřeme nebo prolisujeme) a vmícháme do dužniny až nám vznikne tužší pomazánka.

Pokud máme čas, dáme do uzavíratelné nádoby a necháme ztuhnout v lednici - aby se propojily chutě. Nebo můžeme vytvořit bochánek a zabalit do ubrousku a nechat odpočinout v lednici. Ale dá se použít ihned.

Oslňte sebe i své blízké svým raw kuchařským uměním! Je to tak snadné a budete se oblizovat až na zádech! Dobrou chuť!

No hay comentarios:

Publicar un comentario