Sobre mí

21 ene 2015

BRÓCOLI MARINADO CON "NO POLLO" CRUDIVEGANO





Ingredientes: 

VERDURA
1 brócoli
4-6 gírgolas (= champiñón ostra)
2 tomates maduros

MARINADA
1 diente de ajo - prensado
jugo de 1 limón
aceite oliva virgen extra (u otro de calidad) - 1-3 cucharaditas (según la cantidad de verdura)
especias al gusto (he utilizado mi mezcla favorita: curry + semillas de mostaza + comino: machacar todo en el mortero)
(sal - de Himalaya u otra de calidad)
(tomates o cebolla deshidratada - para un sabor más intenso, no necesita remojo)
(bonus: un par de aceitunas crudas sin hueso - para un sabor aún más salado)

Procedimiento:


1. Preparamos la verdura:
Hacemos trazas pequeñas con el brócoli.
Pelamos y cortamos los tallos.
Limpiamos las setas y las cortamos en trozos.
Los tomates los cortamos en rebanadas.
Colocamos todo en un recipiente con tapa.

2. Preparamos la marinada mezclando todos los ingredientes en un bol.

3. Mezclamos bien la marinada y la verdura con las manos, para que toda la verdurita quede bien impregnada. (Así también los tomates sacan jugo, los sabores se unificarán y crearán una armonía única paradisíaca).

4. Cerramos la tapa, agitamos y reservamos en frío aproximadamente 30 minutos. Y listo para servir! Este plato se puede preparar también con un día de antelación para ahorar el tiempo...

En ambos casos el sabor es divino! ;)

--------------------------------------------

RAW MARINOVANÁ BROKOLICE S NEKUŘETEM ALIAS HLÍVOU ÚSTŘIČNOU

Ingredience:

ZELENINA
1 brokolice
4-6 ks pěkných čerstvých hlív
2 zralá měkká rajčata


MARINÁDA
1 stroužek česneku - prolisovaný
šťáva z 1 citronu
bio  olivový olej  extra virgen (nebo jiný kvalitní) - 1-3 lžičky (podle množství zeleniny)
koření dle chuti (použila jsem svůj oblíbený mix: kari, hořčičná semínka, kmín - vše rozdrcené ve hmoždíři)
(sůl - Himalájská nebo jiná kvalitní)
(sušená rajčata / sušená cibule - pro intenzivnější chuť, nemusí být namočené)
(bonus: pár vypeckovaných raw oliv - pro ještě slanější chuť)


Postup:

1. Připravíme si zeleninu: rozebereme brokolici na růžičky, brokolicové nožky oloupeme a pokrájíme. Omyjeme hlívy, natrháme na kousky. Rajčata nakrájíme na plátky. Dáme do uzavíratelné nádoby.

2. V mističce smícháme všechny suroviny na marinádu.

3. Vmícháme marinádu mezi zeleninu a rukama  promačkáme, aby brokolice trochu zvláčněla a marináda se dostala všude. (Tímto způsobem i rajčata pustí vodu, jednotlivé chutě se propojí a vytvoří jedinečnou rajskou harmonii.)

4. Zavřeme nádobku, protřepeme a necháme v chladu odpočívat.

Stačí marinovat půl hodinky, mezitím si můžete připravit třeba salát. A nebo, jestli chcete mít náskok, můžete si zeleninu namarinovat den předem a pak už jen druhý den vyskládáte na talíř.

V obou případech chutná báječně!

No hay comentarios:

Publicar un comentario