Utensilios: procesadora de alimentos
Ingredientes:
TOMATE grande maduro - cantidad al gusto (yo tenía tipo "Corazón de buey")
RELLENO
1 - 2 zanahorías
calabaza
1-2 dientes de ajo
pimiento cayena fresco / chile
cúrcuma fresca - aprox. 1 cm
sal (de Himalaya / marina)
comino
chuchrut (yo tenía mío, casero de col lombarda)
los interiores de tomates
aceite (de oliva virgen extra u otro de calidad)
Procedimiento:
1. Para el relleno ponemos a la procesadora de alimentos todos los ingredientes menos el chucrut, tomates y aceite procesamos hasta obtener una estructura deseada - cremosa o con piecitas pequeñas.
Vertemos en un bol, añadimos el chucrut y mezclamos.
2. Cortamos la parte superior de los tomates y los vaciamos con la ayuda de un cuchillo o una cucharita. Picamos la pulpa de los tomates y la añadimos al relleno. Podemos aliñar con el aceite.
3. Rellenamos los tomates con la mezcla y listo! Buen provecho!
---------------------------
RAJČÁTKO PLNĚNÉ MRKVÍ A PICKLES
aneb
HALLOWEENSKÝ ČARODĚJNÝ KOTLÍK
Kuchyňské náčiní: food processor (popř. struhadlo)
Ingredience:
RAJČATA - větší zralá - libovolné množství (já měla druh "buvolí srdce" - i přes neveganský název chutnají božsky)
NÁPLŇ
1-2 mrkve
kousek dýně
1-2 stroužky česneku
čerstvý kajenský pepř / čili
čerstvá kurkuma - cca. 1 cm
sůl (Himalájská / mořská)
kmín
pickles (já měla domácí, z červeného zelí)
dužnina z rajčat
olej (olivový extra virgin nebo jiný kvalitní)
Postup:
1. Připravíme si náplň - zpracujeme ve food processoru všechny složky kromě zelí, rajčat a oleje. Mixujeme do požadované struktury - buď do hladka nebo s malinkými kousíčky. Přendáme do misky, přidáme kyselé zelí a promícháme.
2. Odkrojíme vrchní část rajčat a pomocí lžičky nebo nože vydlabeme vnitřky. Nakrájíme rajčatovou dužninu a vmícháme do náplně. Můžeme lehce pokapat olejem.
3. Plníme rajčata vzniklou směsí. Dobrou chuť!
No hay comentarios:
Publicar un comentario