Los dulces Navideños ya tenéis seguramente preparados, la cena deliciosa de Noche Buena también. Ahora con qué brindamos en Navidad? Os traigo una inspiración del vino tinto crudivegano: sin alcohol pero lleno de sabor y energía.
Este vino sorprendentemente no lleva uva, el color rojo le proporciona aquí la granada. Tenía una pieza traída directamente del mercado de Estambul - si un día os vaís a Turquía - probad seguro las granadas de allí. Y sí, también los limones! Los limones como en Turquía no he visto en ninguna parte. Os sorprenderá su aroma muy fresco y de verdad gran contenido de agua. :) Bueno eso era un pequeño desvío viajero, volvamos a nuestra bebida deliciosa:
Utensilios: extractor de zumos / jugos, exprimidor de cítricos, colador
Ingredientes:
1 granada
1-2 limones
1 pomelo
mandarinas
jengibre fresco
1 hoja de menta - propociona un toque dulce
Procedimiento:
1. Extraemos el jugo de la granada. Vertemos el jugo obtenido en una jarra grande.
2. Añadimos jengibre rallado y hojas de menta - para que comiencen a desprender su aroma y sabor.
3. Agregamos el jugo de los cítricos exprimidos.
4. Podemos dejar a reposar un rato para que el jengibre y la menta potencionen aún más su sabor. Antes de servir pasamos el vino por un colador.
Qué disfrutéis este elixir divino y felices fiestas!
----------------------------------------------
RAW VÍNO
Cukrawí už máte určitě připravené, slavnoství tabuli vymyšlenou. Teď ještě čím si na Vánoce připít? Přináším inspiraci na červené raw víno: bez alkoholu, zato plné chuti a energie.
Překvapivě neobsahuje ani hrozny. No toto? :) Rudou barvu zde zajišťuje granátové jablko. Měla jsem dovezené přímo z
Istanbulské tržnice - jestli někdy budete mít cestu do Turecka, tak
určitě ochutnejte místní granátová jabka. Jo a ještě citrony! Za ty se přimlouvám dvakrát. Takový
citrony, jako pěstují v Turecku jsem ještě nikde jinde neviděla. Překvapí vás jejich výrazná čerstvá vůně a opravdu vysoký podíl vody. :) Tak to byla malá cestovatelská odbočka, vraťme se k našemu lahodnému moku:
Kuchyňské náčiní: pákový nebo šnekový odšťavňovač, lis na citrusy, cedník nebo sítko
Ingredience:
granátové jablko
1-2 citrony
1 grapefruit
mandarinky
čerstvý zázvor - dodá grády :)
snítka čerstvé máty - nápoj krásně dosladí
Postup:
1. Odšťavíme granátové jablko. (Buď na šnekovém odšťavňovači i se semínkama, nebo na pákovém odšťavňovači - vyjde čistá štáva a zbytek jadérek se může prolisovat přes sítko třeba pomocí lžičky nebo násadky od hmoždíře. Jednou mě napadlo využít i elektrický lis na citrusy, ale výsledná šťáva se nedala pít, protože přístroj slisoval i hořkou bílou slupku.) Získanou šťávu přelejeme do větší nádoby.
2. Přidáme nastrouhaný zázvor a lísky máty, aby se mohly začít louhovat.
3. Přilijeme šťávu z vymačkaných citrusů.
4. Můžeme nechat ještě chvíli louhovat zázvor a mátu. Před podáváním přecedíme.
Vychutnejte si tento božský elixír a krásné sváteční dny!
No hay comentarios:
Publicar un comentario